Ulrikas smycken

Skötselråd

Hur länge smyckena håller sig hela och vackra beror mycket på hur man använder dem och hur man förvarar dem. Använder du dem ofta och mycket kan slitage göra att de går sönder. Om detta händer  kontakta mig så kan vi kanske reparera smycket.

Eftersom pärlorna är gjorda av naturmaterial och andra ganska mjuka typer av material så är pärlorna känsliga för stötar. Man bör förvara smyckena särade från varandra, när de inte används, så att de inte skaver mot varandra.

Om man vill behålla pärlornas och metallens glans och lyster bör man inte utsätta smyckena för vatten, parfymer, tvål och hudkrämer. Ett tips är att ta av dem när man motionerar, diskar och duschar.

Läder är ett naturmaterial som förändras beroende på hur det förvaras. Långa läderhalsband bör förvaras hängande och inte ihoprullade då remmen kan bli vågig. Lädersmycken bör man på samma sätt som med metallsmycken ta av sig då man duschar och motionerar. Däremot tycker jag att läder blir finare ju mer man anväder det. Ofta är läderremmen klistrad fast i låset med speciellt smyckeslim. Det händer dock att limmet släpper och armbandet "går sönder". Kontakta mig då. Oftast går det att reparera eller byta ut låset.

Snäcksmyckena är oerhört känsliga. De flesta av snäckorna är lackade och blir genom detta lite hållbarare men de är fortfarande väldigt ömtåliga för till exempel stötar. En trasig snäcka är svår att reparera.

 

 

Välkommen

Välkommen till ulrikassmycken.n.nu.

Gilla gärna sidan!

Facebook

Länkar

 

                                                                                                                                               
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)