Ulrikas smycken

Tips och presentidéer

Jag älskar vackra pärlor!

Jag har hållit på med pärlor och annat pyssel sedan jag var liten. I vuxen ålder har denna hobby fungerar som ett sätt att koppla av. Jag lägger ner mycket själ, hjärta och tankekraft för att få smyckena vackra (enligt mitt tycke och smak).

Eftersom jag oftast arbetar med material som jag just då har hemma och i kombination med att jag försöker inhandla grundmaterialet så billigt som möjligt blir smyckena unika. Vissa pärlor finns bara tillgängliga vid ett tillfälle och går inte att få tag på igen. Ibland återanvänder jag pärlor som har suttit på tex halsband som jag har hittat i antikaffärer eller på loppmarknader.

                                      

När jag gör mina smycken försöker jag så långt som möjligt undvika pärlor och delar i plast och akryl. Inte pga att det materialet inte är vackert utan pga att det oftast har en låg vikt. Jag vill gärna att mina smycken inte skall vara för lätta. För mig kommer en del av kvalitetskänslan genom vikten. Lite plast/akryl använder jag dock tex om en pärla har en vacker färg.

Jag kombinerar gärna olika former och material såsom runda pärlor med oregelbundna, metall med glas osv för att få struktur och liv i mina smycken.

Färgerna är viktiga för mig. Färgerna jag väljer skall passa ihop (enligt mitt tycke). Ibland kan det ta lång tid att leta fram en pärla i rätt nyans.

Metallen jag arbetar med är till största delen silverfärgad, dels pga att det finns ett större urval av silverfärgade delar, dels så tycker jag att silver är väldigt vackert. Vill ni ha äkta silver i till exempel örhängena så kan jag ordna det.


Mina smycken skall vara vackra, unika och inte alltför dyra. 

Det finns en mängd olika typer av smycken till exempel halsband, armband, örhängen, fotlänkar med mera. Hur dessa ser ut beror helt och hållet på idéskaparen och tillverkaren.

Jag skall försöka ge lite tips och idéer på material man kan använd till skapandet av just ert unika smycke. Klicka på länkarna och bli inspirerade.

 

Välkommen

Välkommen till ulrikassmycken.n.nu.

Gilla gärna sidan!

Facebook

Länkar

 

                                                                                                                                               
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)